Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba "Iz Galerijskog odjela Gradskog muzeja Bjelovar"

Iako osnovan kao muzej općeg tipa (1949.) s velikim brojem raznorodnih zbirki i najvećim interesom za prošlost grada Bjelovara i njegove okolice, od samih početaka Gradski muzej Bjelovar prikuplja i umjetnička djela, osobito ona vezana za umjetnike s ovoga područja. U tom je smislu u proteklih 70-ak godina otkupima i donacijama stvoren bogat fundus Galerijskog odjela od preko tisuću slika, grafika, skulptura i umjetničkih fotografija objedinjenih u deset zbirki od koji je većina u stalnom razvoju i dostupna javnosti. Najznačajnije zbirke svakako su Zbirka Naste Rojc te Zbirka Vojina Bakića koje čine i važan segment stalnog postava muzeja.

Miroslav Šutej, Josip Vaništa, Edo Murtić, Omer Mujadžić, Vasilije Jordan, Milan Konjović, Nikola Koydl, Ferdinand Kulmer, Tihomir Lončar, Đuro Seder, Frane Šimunović, Antun Šojat, Zlatko Šulentić, Mladen Veža, Zlatan Vrkljan te Nives Kavurić Kurtović samo su neka od imena koja čine klasiku hrvatske moderne i suvremene umjetnosti, a čiji će izbor djela biti predstavljen ovom izložbom. Pridruživanjem i nekih manje eksponiranih imena likovne scene kao što su Friščić i Zeman dobivamo zahvalan koncept prezentacije nacionalne likovne i kulturne baštine te kontinuiranog i kvalitetnog rada Galerijskog odjela Gradskog muzeja Bjelovar. (Ana Drveni)

Izložba se može razgledati do 3. rujna 2022.

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.


Virtualna šetnja izložbom "Iz Galerijskog odjela Gradskog muzeja Bjelovar"

Iz Galerijskog odjela Gradskog muzeja Bjelovar

Pozivnica

Deplijan