Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba keramike Željke Bračko "Prostori misli"

Kad bi se htjelo sažeto definirati keramički svijet Željke Bračko, moglo bi se to ponajbolje sintagmom „prostori misli“. Zato je nju autorica odabrala kao naziv ove izložbe u kojoj sažima više od 25 godina bavljenja umjetničkom keramikom, uvodeći nas tako u samu bit svoga stvaralaštva. Doznačivši već u nazivu izložbe bit i karakter svoga keramičkog stvaralaštva, a to su prostornost (skulpturalnost) i misaonost. Međutim, potrebno je tu još dodati i introspektivnost, pa se tako za keramičko stvaralaštvo Željke Bračko može reći da je svojevrsni autobiografski vizualni zapis, kojim ona u keramičkim radovima opredmećuje svoje misli i emocije, svoja sjećanja i doživljaje.

Stvaralaštvo Željke Bračko od samih početaka izrazito je autorski koncipirano, okrenuto njezinu ritmu, njezinoj ruci i njezinom temperamentu. Ona je odavno utvrdila svoj umjetnički diskurs, uporno slijedeći svoj zacrtani put i svoj unutarnji glas, ostajući vjerna i dosljedna sebi, svojim stavovima, likovnim odlukama – i svojim mislima. Izgradivši tako izričaj koji ima prepoznatljivu i potpuno individualnu fizionomiju, koja niti apostrofira uzore, niti se utapa u trendove, već posjeduje svoju posebnost i samosvojnost. Samosvojnost koju je ova autorica razvila kroz dugogodišnje istraživačko druženje s glinom. (Višnja Slavica Gabout)

Izložba se može razgledati do 25. listopada.

Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstva kulture i medija RH.


Virtualna šetnja izložbom "Prostori misli"

Prostori misli

Pozivnica

Katalog