Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba Josip Botteri Dini, Marijan Jakubin, Vladimir Meglić: "Uskrsnuće (slike)"

Izložba Josip Botteri Dini, Marijan Jakubin, Vladimir Meglić: "Uskrsnuće (slike)", od 1. travnja 2021. do 23. travnja 2021.

Trojica eminentnih hrvatskih umjetnika, trojica slikara, pedagoga, i za ovu izložbu ne manje bitno - istinskih vjernika, na Veliki četvrtak, 1. travnja, uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa posvećuju svoju sliku Onome koji je Svojom žrtvom posvetio nas. Tematizirajući Kristovu muku i uskrsnuće, Josip Botteri Dini, Marijan Jakubin i Vladimir Meglić, izložbom upriličenom u Velikom tjednu, „uskrsavaju“ i sliku kao noseći likovni medij, revalorizirajući njezinu vrijednost i potentnost u prijenosu univerzalnih estetskih i vječnih duhovnih vrednota. Njihovo beskompromisno nepodlijeganje trendovima te motivska i majstorski izvedbena prepoznatljivost, obogaćuju ne samo hrvatsko, već i europsko slikarstvo, dostižući vrhunac upravo u transcendentnim prostorima sakralnog. Ove neosporne slikarske virtuoze koji strpljivo i svestrano grade vlastito umjetničko postojanje povezuje jedinstveno umjetničko i intelektualno promišljanje, ukorijenjeno u vjeri u Boga koji je Ljubav i koji nam je darovao život. Život kojeg oni očituju u „uskrsnuću“ vlastite slike. (Sanda Stanaćev Bajzek)

Izložba se može razgledati do 23. travnja 2020. godine uz pridržavanje uputa i mjera HZJZ, čemu je prilagođen i dozvoljeni broj posjetitelja u izložbenom prostoru. Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva za kulturu i medije Republike Hrvatske.itd.Virtualna šetnja izložbom "Uskrsnuće (slike)"

Uskrsnuće (slike)

Pozivnica

Katalog