Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete, Republika Hrvatska | Tel: 01/2001-601 (00385 1 2001601) | Mail: info@muzejprigorja.hrIzložba "Sesvetski likovni umjetnici i gosti"

Virtualna šetnja izložbom Sesvetski likovni umjetnici i gosti 2020.

Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Video uz izložbu Sesvetski likovni umjetnici i gosti 2020.Izložba "Sesvetski likovni umjetnici i gosti", od 22. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021.

Izrasla iz neformalne grupe renomiranih sesvetskih umjetnika, od 1986. godine izložba likovnih radova pod nazivom Sesvetski likovni umjetnici i gosti ciklično prikazuje recentnu produkciju u područjima vizualnih umjetnosti, s naglaskom na onu „klasičnu“ likovnu, u kojoj prednjače slikarstvo, grafika i kiparstvo. A ovu, trideset i petu godinu zaredom, nastavljajući formalnu koncepciju, u kojoj umjetničko izlaganje ne diktira određena tema, već je likovnost ono što ih odabire i selektira za izlaganje, predstavlja četrdeset i četvero sesvetskih likovnih umjetnika i njihovih kolega kao gostiju. Kontinuitet svjedoči o živosti lokalne likovne produkcije koja u izlagačkoj simbiozi s djelima ostalih zagrebačkih umjetnika ukazuje na njihovo globalno promišljanje i djelovanje.

Dosad je na izložbama Sesvetskih likovnih umjetnika i gostiju izlagalo više od 200 autora, a ključni likovni umjetnici s područja Sesveta koji su redovito sudjelovali, a poneki i danas sudjeluju na izložbama su: Robert Baća, Neda Grdinić, Vladimir Polić, Vinko Fišter, Zlatko Potočki, Branko Manojlović, Branko Kelčec, Ivica Fišter, Jure Kokeza, Antun Krešić, Mirna Krešić, Miroslav Usenik, Milivoj Šegan, Ivan Kujundžić, Zoran Galić, Zlatko Nežić, Ante Brčić itd.

Tijekom 35 godina djelovanja, grupa Sesvetski likovni umjetnici i gosti postala je poznata i prepoznatljiva kako u gradu Zagrebu, tako i diljem naše domovine Hrvatske. /Iz predgovora katalogu izložbe Sande Stanaćev Bajzek i Tomislava Dilbera

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Pozivnica

Katalog

Fotografije